Tijdelijk Verblijf JBZ

Herstellen van een operatie of blessure doet u het liefst thuis. Maar soms heeft u tijdelijk extra hulp of zorg thuis nodig en kan die niet snel geregeld worden. Een tussenoplossing is dan tijdelijke opvang, zoals eerstelijnsverblijf (ELV). U kunt dan rustig herstellen om vervolgens terug te keren naar huis.

Op afdeling C7 Zuid van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) heeft Van Neynsel de afdeling Tijdelijk Verblijf ingericht. Deze afdeling biedt plaats aan 19 ouderen die worden doorverwezen via de spoedeisende hulp, de huisarts, de huisartsenpost of een specialist in het ziekenhuis. Maar ook ouderen die geen indicatie meer hebben voor ziekenhuiszorg, maar voor wie nog niet duidelijk is welke vervolgzorg nodig is, zijn van harte welkom.

Faciliteiten

Tijdelijk Verblijf is gevestigd op afdeling C7 Zuid in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. In het ziekenhuis vindt u aan de Boulevard (de centrale hal) verschillende voorzieningen waar u en uw bezoek gebruik van kunnen maken:

  • Geldautomaat
  • Kapel en Islamitische gebedsruimte
  • Kapsalon
  • Koffiecorner en restaurant
  • OV-chipkaart-automaat
  • Schoonheidssalon
  • Winkeltjes

Vergoeding

Regelingen met betrekking tot eerstelijnsverblijf vallen onder de zorgverzekeringswet. Eerstelijnsverblijf is onderdeel van de basisverzekering. Het eigen risico is van toepassing. Heeft u vragen? Bel dan uw zorgverzekeraar of kijk uw polisvoorwaarden na. U kunt uw vraag ook stellen aan onze coördinerend verpleegkundige.

Eten & ontmoeten

Maaltijden

Tijdens uw verblijf krijgt u 3 maaltijden per dag. U eet op uw kamer. Wanneer u een doel heeft met betrekking tot eten of drinken dan wordt u tijdens de maaltijden begeleid. Heeft u zin in iets extra’s of wilt u gezellig met familie of vrienden eten? Dan is het mogelijk om te lunchen of dineren in het restaurant van het ziekenhuis.

Maaltijdservice Van Neynsel

Wanneer het lastig voor u is om na uw herstel thuis te koken, biedt Van Neynsel een maaltijdservice. Deze gezonde maaltijden worden bereid met verse ingrediënten en bij u thuis bezorgd. U kunt de maaltijden afstemmen op uw eigen wensen. Een beetje meer jus, extra groenten of zoutarm? Het is allemaal mogelijk en eenvoudig te regelen.

Bezoekers

Bezoekers zijn welkom van maandag t/m vrijdag van van 14.00 tot 16.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur. In het weekend en tijdens feestdagen van 11.00 tot 20.00 uur. Zij kunnen, tegen betaling, parkeren in de parkeergarage of op het parkeerterrein van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Zo werkt het

  1. Het Regionaal Coördinatiepunt (RCP) meldt u aan bij onze coördinerend verpleegkundige. Na beoordeling van de specialist ouderengeneeskunde hoort u wanneer u kunt worden opgenomen. Als u via de spoedeisende hulp bij ons wordt opgenomen beoordeelt de specialist ouderengeneeskunde de verwijzing. Besluit u om bij ons opgenomen te worden, dan regelt onze coördinerend verpleegkundige de benodigde zaken rondom uw opname.
  2. Bij aankomst op de afdeling heeft u een opnamegesprek met de verpleegkundige. De daarop volgende dagen maakt u kennis met de coördinerend verpleegkundige en de betrokken behandelaars. Op de eerste dag kijken we wat nodig is voor uw herstel en wordt de voorlopige ontslagdatum vastgesteld.
  3. De verpleging en de specialist ouderengeneeskunde beoordelen wat u nodig heeft om zo snel mogelijk weer naar huis te kunnen. Dit leggen we vast in een behandelplan. Na overleg tekent u het behandelplan en wordt de ontslagdatum vastgesteld.
  4. Na opname start u met herstellen. Alles wat u doet om uw zelfstandigheid te verbeteren zorgt voor een spoedige terugkeer naar huis. We stimuleren u daarom zoveel mogelijk, om de dingen die u voor uw opname deed ook zelf te doen. Wanneer het mogelijk is, betrekken we ook graag uw mantelzorger erbij. Hierdoor weet uw mantelzorger precies hoe hij u kan ondersteunen. Wekelijks bespreken de behandelaren gezamenlijk de voortgang van uw herstel. Zij controleren dan uw behandelplan.
  5. De coördinerend verpleegkundige bespreekt samen met u wat er geregeld moet worden om naar huis te gaan. Ook bespreekt u samen wie welke zaken regelt voor het ontslag. Kunt u door de ontstane beperking echt niet meer naar huis? Dan zoekt de coördinerend verpleegkundige samen met u naar een andere oplossing.
  6. Bent u weer thuis maar heeft u toch nog therapie nodig? Dan kan een behandelaar de therapie ook bij u thuis voortzetten.

Werken bij Van Neynsel

Alles wat wij voor ouderen doen, is gericht op een fijne dag. Dat doen we met medewerkers die zelf ook lekker in hun vel zitten. Iets voor jou? Bij Van Neynsel zijn er volop mogelijkheden voor een baan die bij jou past!

Adres

Henri Dunantstraat 1
5223 GZ ‘s-Hertogenbosch

T: 073 – 55 35 355

Adres

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Afdeling C7 Zuid
Henri Dunantstraat 1
5223 GZ ‘s-Hertogenbosch

T: 073 – 55 35 360